Skimmelvækst og indeklima

Skimmelsvampe er mikroskopiske svampe som danner millioner af sporer der frigøres til luften både ude og inde. Sporerne spirer på næsten alle fugtige materialeoverflader, og danner belægninger i hvide, grønne, blå og sorte farver.

Skimmelsvampe / skimmelvækstetablerer sig først, når den relative luftfugtighed tæt ved enmaterialeoverflade er større end ca. 75% RF.

I stadiet, hvor der ersynlig skimmelvækst, er der allerede dannet og spredt mange sporer ogmikropartikler.

 

Fugt i en bygning kan over tid føretil skimmelvækst (synligt eller skjult i konstruktioner), hvilket medfører risikofor astma- og allergilignende symptomer for følsomme personer.

Overordnet set skyldes skimmelvækstaltid højt fugtniveau eller fx en vandskade og er der mistanke om skimmelvækster det en god ide at få bygningen undersøgt.

 

Skimmelvækst / skimmelsvampe skalaltid fjernes og det er vigtigt at lokalisere og fjerne årsagen tilskimmelvæksten, således at skimmelvækst ikke på ny optræder igen.

Egholm RådgivendeIngeniører kan undersøge forholdene og lave/beskrive nødvendigeforanstaltninger i forbindelse med en påkrævet udbedring.

Fugtskade og skimmel i gulvkonstruktion

Kontakt os

Tak for din henvendelse, vi besvarer den hurtigst muligt
Der gik noget galt... prøv igen senere